Skip to main content
Trustpilot

Alpendorf

Skidresa till Alpendorf

Alpendorf är en charmig skidort i Österrike nära den skandinaviska favoriten Wagrain. Området är extremt barnvänligt och perfekt för en familjeskidsemester, oavsett om det är första gången de små åker skidor eller om de har flera veckors erfarenhet. Det finns gott om pistkilometer och en härlig österrikisk atmosfär, så det går sällan fel när man väljer att åka på skidsemester till Alpendorf.

Skidåkning för alla

Områdets 350 km pister erbjuder fantastisk skidåkning för alla nivåer, och ett modernt liftsystem gör det snabbt och enkelt att ta sig runt i området.

Oavsett om du känner för mer nybörjarvänligsa backar runt om Alpendorf eller vill ha lite mer utmanade åkning så har skidområdet allt du kan önska. 

Den natusköna byn

Själva byn Alpendorf är en idyllisk och turistvänlig alpby som ligger lite uppför en bergssida med utsikt över dalen och St Johann. Byn kännetecknas av många boendealternativ och har en lagom storlek. Just byns storlek innebär att det aldrig är långt från hotellet eller lägenheten till pisten. Vill man gärna besöka en lite större by så ligger den något större byn St Johann ganska nära. Vill man dock bara bli i Alpendorf finns det både barer, restauranger och en mataffär i byn, så du har allt du behöver när du väljer att bo i Alpendorf. 

Skidåkningen

Barnbackar🗸
Fun Park🗸
Offpist🗸
Stort skidområde🗸

Byn

Afterski
Charm✮✮✮✮✮
Restauranger✮✮✮
Shopping✮✮
Lämplig för familjer✮✮✮✮✮

Fakta om Alpendorf

Antal skidliftar271
Byns höjd850
Högsta skidåkning2200
km. blå pist275
km. längdskidåkning63
km. pist totalt760
km. röd pist390
km. svart pist95

Passar bäst för

Lämplig för nybörjare✮✮✮
Lämplig för barn✮✮✮✮✮
Lämplig för experter✮✮✮
Lämplig för offpist✮✮
Lämplig för snowboardåkare✮✮✮✮
Lämplig för erfarna✮✮✮✮
Fritextsökning

Boende

Gasthof Bacher
Om Gasthof Bacher - Gästerna på Gasthof Bacher kan se fram emot en vacker utsikt och rum som renoverades 2015. Familjen Bacher välkomnar dig med öppna armar och ser till att din semester i Alpendorf...
Centrum700 meter
Lift1500 meter
Pist1500 meter
Haven Mountain Retreat
Moderna lägenheter med ski in/ski out, pool och bastu i vackra omgivningar - Lägenhetshotellet Haven Mountain Retreat är för dig som vill ha det lilla extra på din skidsemester. Här bor du precis in...
Centrum0 meter
Lift0 meter
Pist0 meter
Ski-in/ski-outJa
Skidhyra50 meter
Hotel Alpendorf Schi und Sonnenresort
Fantastisk hotel med god mat, pool och bastu i härlig omgivning - Alpendorf Schi & Sonnenresort är ett fantastiskt hotell med hotellrum och välutrustade lägenheter. Läget är fantastiskt mitt i byn A...
Centrum3000 meter
Lift500 meter
Pist500 meter
Lägenhet Alpendorf Schi und Sonnenresort
Fina lägenheter med möjlighet till halvpension. Wellness med pool och bastu i vackra omgivningar - Alpendorf Schi & Sonnenresort är ett fantastiskt lägenhetshotell med hotellrum och välutrustade lä...
Centrum3000 meter
Lift500 meter
Pist500 meter

Unika upplevelser

paradis för familjer

Alpendorf, som tidigare var ett litet skidområde i sig självt, är nu en del av skidområdet Salzburger Sportwelt. Alpendorf erbjuder huvudsakligen gröna och blå backar, vilket gör området extremt barnvänligt. Vädret är ofta milt i området, vilket de små är glada över. Staden är inte särskilt stor, vilket också innebär att de små inte behöver gå särskilt långt för att komma till närmaste pist och lift. I Alpendorf får barnen en bra och rolig start på skidlivet.

Liftkort

Det liftkort som ingår i resan till Alpendorf ger tillgång till hela Ski amadé med totalt 760 kilometer backar. I Alpendorf måste du betala en liftkortsdeposition som återbetalas om liftkortet återlämnas i slutet av skidresan.

Skidhyra och skidskola

SKIDHYRA

NYA PRISER TILL 23/24

 

SKIDSKOLA

Grupplektioner skidor – 4 timmar x 6 dagar – barn 6-13 år 

4.772 

Grupplektioner skidor – 4 timmar x 6 dagar – barn under 6 år 

4.499 

Grupplektioner skidor – 2 timmar x 4 dagar 

2.359 

Grupplektioner skidor – 2 timmar x 5 dagar 

2.590 

Grupplektioner skidor – 2 timmar x 6 dagar 

2.819 

Grupplektioner snowboard – 2 timmar x 4 dagar 

2.359 

Grupplektioner snowboard – 2 timmar x 5 dagar 

2.655 

Privatlektioner – 1 timme eftermiddag 

801 

Privatlektioner – 1 timme förmiddag 

977 

Privatlektioner- 2 timmar eftermiddag  

1.601 

Privatlektioner – 2 timmar förmiddag 

1.952 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karta