Skip to main content
Trustpilot

WAGRAIN

Skidsemester i Wagrain

I hjärtat av Salzburgerland ligger den mysiga byn Wagrain. Byn ligger i mitten av de tre dalarna som tillsammans går under namnet Salzburger Sportwelt Amadé, som också rymmer andra populära resmål. Under många år har Wagrain varit ett av de mest populära resmålen för skandinaviska skidturister, och det är inte utan anledning.

Områdets 350 km pister erbjuder fantastisk skidåkning för alla nivåer, och ett modernt liftsystem gör det snabbt och enkelt att ta sig runt i området. Om du har barn eller andra nybörjare med dig erbjuder Wagrain skidskola för alla åldrar. Det finns allt från barnpassning för de yngsta till mer avancerade klasser för de lite äldre - och många av klasserna har skandinaviska skidinstruktörer. Staden erbjuder en mysig österrikisk atmosfär med ett bra urval av restauranger och barer, samt en mängder av mysiga stugor uppe i backarna för att tillfredsställa även den största hungern eller törsten. En semester i Wagrain innebär skidåkning, underhållning och trevlig stämning för skidåkare i alla åldrar.

Wagrain - roligt med och utan skidor

Wagrain erbjuder underhållning för hela familjen. Om du reser med barn är det viktigt med roliga aktiviteter under hela dagen. 

Skidskola är populärt, och här har Wagrain undervisning i världsklass - oavsett ålder och skidnivå. Skidskolan i Wagrain har många skandinaviska instruktörer, så det finns goda möjligheter till undervisning på ett av de skandinaviska språken. I Wagrainis Winterwelt-område kan barn - och barnsliga själar - testa sina skidkunskaper i roliga nybörjarbackar, och i den barnvänliga funparken prova på hopp och andra utmanande element.

Det finns dock dagar då dåligt väder eller en trött kropp gör att du inte vill tillbringa hela dagen med att åka skidor. Självklart kan skidsemestern också spenderas med aktiviteter utanför pisten. Här är vattenparken Wasserwelt Wagrain en självklar aktivitet för trötta skidåkare i alla storlekar. Vattenparken har en stor uppvärmd utomhuspool, vattenrutschbanor och wellness - och det är gratis för alla med liftkort.

Guidens tips

Tillbringa en kväll med att njuta av den vackra utsikten på en 6,5 km lång rodelbana från Kleinarler Hütte. Du hämtas vid bergets fot och körs upp till en mysig timmerstuga där du får en varm kopp choklad. Sedan går turen neråt via den naturliga rodelbanan. Detta kommer att få adrenalinet att pumpa hos både unga och gamla.

Skidåkningen

Barnbackar🗸
Fun Park🗸
Offpist🗸
Stort skidområde🗸

Byn

Afterski✮✮✮
Charm✮✮✮✮
Restauranger✮✮✮
Shopping✮✮✮✮
Lämplig för familjer✮✮✮✮✮

Fakta om WAGRAIN

Antal skidliftar271
Byns höjd900
Högsta skidåkning2200
km. blå pist275
km. längdskidåkning63
km. pist totalt760
km. röd pist390
km. svart pist95

Passar bäst för

Lämplig för nybörjare✮✮✮
Lämplig för barn✮✮✮✮✮
Lämplig för experter✮✮✮
Lämplig för offpist✮✮
Lämplig för snowboardåkare✮✮✮✮
Lämplig för erfarna✮✮✮✮
Fritextsökning

Boende

Alpenleben Apartments
Lägenheter i olika storlekar som passar just din grupp - Alpenleben erbjuder en rad lägenheter, från 75 till 100 m2, av hög standard. Alla 21 lägenheter är utformade för att passa alla sorters semest...
Centrum500 m
Lift200 m
Pist200 m
Chalet Alpenleben
Lyxiga lägenheter några få minuter från liften - Chalet Dorf Wagrain Alpenleben har ett helt unikt läge i Wagrain precis vid foten av berget Grafenberg och med bara några meter till liften och preci...
Centrum500 m
Lift200 m
Pist200 m
Skidhyra100 m
Gästehaus Schattauer
Moderna och familjevänliga lägenheter med fantastisk utsikt och nybakat bröd - Gästehaus Schattauer byggdes 2019 och består av toppmoderna funktionella lägenheter med panoramautsikt över bergen. All...
Centrum200 meter
Lift600 meter
Pist600 meter
Haus Annemarie
Mysiga lägenheter som ligger nära både skidåkning och centrum - Till Haus Annemarie blir du varmt välkomnad av familjen Bichler. Lägenheterna ligger med fin utsikt över bergen och med möjlighet att å...
Centrum400 meter
Lift150 meter
Pist50 meter
Haus Obauer
Centrala och rymmliga lägenheter med skidbussen precis utanför dörren - Haus Obauer ligger centralt mitt i Wagrain, precis mittemot byns torg och endast 5 minuter gångavstånd till Grafenberg-liften...
Centrum0 meter
Lift600 meter
Pist600 meter
Hotel Sonne
Klassiskt österrikist hotell med god mat - Med sitt lugna läge i Kirchboden i Wagrain är Hotel Sonne det idealiska hotellet att semestra på. Härifrån har du kort avstånd till både liften och pisten...
Centrum400 meter
Lift150 meter
Pist50 meter
Pension Zum Wilden Hannes
Charmigt frukostpensionat med bastu och i perfekt läge mellan de två huvudliftarna - Hotel Zum Wilden Hannes är ett charmerande frukostpensionat som ligger mellan de två stora huvudliftarna i byn. Ho...
Centrum700 meter
Lift1000 meter
Pist1000 meter
Sportshotel Wagrain
Stort spa, lekområde och konferencefaciliteter - Sporthotel Wagrain ligger i natursköna omgivningar och erbjuder ett 1000 m2 stort spa med pooler, bastur, jacuzzi, ångbastu och mycket mer. Det är de...
Centrum400 meter
Lift100 meter
Pist100 meter

Skidåkning

350 km pister i Wagrain

Med 350 km backar har Wagrain mycket att erbjuda - både för den erfarne skidåkaren och för nybörjaren. I Wagrain kan du utforska flera olika områden som alla är sammankopplade med ett modernt liftsystem. 

Grafenberg Express går från Wagrain upp till berget Grafenberg. Här hittar du flera nybörjarvänliga backar i områdena runt Alpendorf och St. Johann. Från andra änden av Wagrain kan du ta den nyrenoverade gondolbanan Flying Mozart. Härifrån kan du åka skidor i Flachau, som erbjuder långa och mer utmanande nedfarter. Här hittar du Rote 8:s pist - en berömd nedfart med stora möjligheter att testa de breda svängarna. Båda områdena är förbundna med den stora kabinliften G-LINK, så du behöver inte ta skidbussen. 

Naturligtvis är en skidsemester i Österrike inte komplett utan en ordentlig lunchmåltid, och här gör Wagrain tack och lov ingen besviken. I hela området finns ett stort urval av stugor som serverar österrikiska specialiteter som wienerschnitzel, kaiserschmarrn och naturligtvis en jägertee för de kalla dagarna.

Ny lift förbinder områdena

För första gången är det möjligt att åka direkt från Flachau till områdena Flachauwinkl, Kleinarl och Zauchensee. Den helt nya Panorama Link lift förbinder områdena, vilket gör det enkelt och bekvämt att ta sig till de tre områdena. Den direkta tillgången till Zauchensee-Flauchauwinkl-Kleinarl öppnar upp ett helt nytt område med backar i olika svårighetsgrader, och områdets höga höjd gör det snösäkert under hela säsongen. Du hittar också Österrikes största snowpark i Flachauwinkl, där det alltid finns goda chanser att se några av de mest begåvade freestylers visa upp sig på de stora hopp och andra element.

Längdskidåkning

Om du vill uppleva Wagrain med längdskidor under fötterna finns det också goda möjligheter till detta. Från Wagrain kan du ta dig ut på ett antal längdskidspår av varierande svårighetsgrad. Och för den ambitiösa längdskidåkaren finns Tauern-spåret, som med sina 63 kilometer tar dig runt stora delar av den vackra terrängen i Salzburger Sportwelt.

Liftkort

Det liftkort som ingår i resan till Wagrain ger tillgång till hela Ski amadé med totalt 760 kilometer backar. I Wagrain betalas en liftkortsdeposition som återbetalas om liftkortet återlämnas efter skidresans slut.

Byn

Mysighet i byn Wagrain

En promenad på Wagrains mysiga torg erbjuder ett stort urval av bra restauranger och barer. Här hittar du allt från äkta österrikiska rätter till moderna och internationella rätter. Och precis som resten av Österrike erbjuder Wagrain förstås också en fantastisk afterski. Längst ner i Flying Mozart-liften hittar du afterski-restaurangen Kuhstall, som alltid garanterar en äkta österrikisk afterski-stämning med allt vad det innebär.

 

Unika upplevelser

LUMBERJACK

Om du är i Wagrain kan du stanna till på Lumberjack för att äta lunch. Lumberjack har en stor matsal, så du kan säkert hitta något för alla. På Lumberjack kan du äta och dricka ekologiska produkter från närområdet. De odlar till exempel sina egna grönsaker och örter och har egna höns. Platsen är uppdelad i flera olika områden. Den nedre våningen är utformad för barn, och det finns också flera aktiviteter för barn. På de andra nivåerna finns både loungeområden, inomhus och utomhus. På Lumberjack finns det plats för alla.

wasserwelt wagrain

Wasserwelt är ett stort wellnessområde och en vattenpark i Wagrain. Här finns både inomhus- och utomhuspooler med 5 olika vattenrutschbanor. För de allra minsta finns det även en barnpool. Dessutom finns det en familjevänlig bastu och en bastu för personer över 15 år.

 

 

 

Skidhyra och skidskola

SKIDHYRA

Priserna är baserade på växelkursen den 10/10-2022 (1 EUR = 10,95 SEK)

Utrustning

6 dagar 

7 dagar 

8 dagar 

Skidor, pjäxor och stavar – easy carver 

 997

997

1.096

Skidor, pjäxor och stavar – top carver 

 1.452

1.452 

1.590 

Skidor, pjäxor och stavar – VIP carver 

 1.826 

1.826

1.975 

Skidor, pjäxor och stavar- excellence  

 1.955 

1.955 

2.172 

Skidor och stavar – easy carver 

 997

997 

1.096  

Skidor och stavar – top carver 

 1.243

1.243 

1.352 

Skidor och stavar – VIP carver 

 1.580 

1.580  

1.717  

Skidor och stavar – excellence  

 1.678

1.678 

1.867 

Snowboard och pjäxor

 1.442 

1.442

1.590 

Snowboard  

 1.274 

1.274 

1.393

Snowboard och pjäxor - under 14 år 

 1.086

1.086  

1.204  

Snowboard – under 14 år  

 878

878 

968  

Skidor, pjäxor och stavar – under 14 år  

 790

790 

899

Skidor, pjäxor och stavar – under 6 år  

 572 

 572

632 

Skidor och stavar – under 14 år  

 572 

572  

632

Skidor och stavar – under 6 år  

 435 

435  

484  

Pjäxor

 474 

474  

523

Pjäxor - under 14 år  

246

246

267

Längdskidåkning skidor, pjäxor och stavar  

691

691

761

Ryggskydd

 326

326

365

Ryggskydd – under 14 år 

 287 

287

326

Hjälm vuxen

207

207

228

Hjälm barn  

 207

207

228

 

SKIDSKOLA

Grupplektioner skidor – 4 timmar x 6 dagar – barn 6-13 år 

4.772 

Grupplektioner skidor – 4 timmar x 6 dagar – barn under 6 år 

4.499 

Grupplektioner skidor – 2 timmar x 4 dagar 

2.359 

Grupplektioner skidor – 2 timmar x 5 dagar 

2.590 

Grupplektioner skidor – 2 timmar x 6 dagar 

2.819 

Grupplektioner snowboard – 2 timmar x 4 dagar 

2.359 

Grupplektioner snowboard – 2 timmar x 5 dagar 

2.655 

Privatlektioner – 1 timme eftermiddag 

801 

Privatlektioner – 1 timme förmiddag 

977 

Privatlektioner- 2 timmar eftermiddag  

1.601 

Privatlektioner – 2 timmar förmiddag 

1.952 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karta