Skip to main content
Trustpilot

Fieberbrunn

Skidsemester till Fieberbrunn

Hänger samman med skidsystemet Skicirkus, Saalbach och Hinterglemm. 

Om Fieberbrunn

Den lilla by Fieberbrunn i Tyrol är ett av de första skidorterna, du möter efter bilresan till Alperna. Skidområdet hänger samman med de 270 kilometer pist stora skidområdet, som sträcker sig över den närliggande Saalbach-Hinterglemmdalen och hela vägen till Zell am See.

Backarna runt Fieberbrunn är mycket barnvänliga och perfekta för en skidsemester med familjen, och du behöver bara ta några liftar högre upp i terrängen för att hitta långa, röda nedfarter samt bra offpistmöjligheter. Skidområdet har mycket att erbjuda för skidåkare på alla nivåer.

Upplev det stora Skicirkus 

Området runt Fieberbrunn är kopplat ihop med den närliggande dalen Saalbach-Hinterglemm, som ger ytterligare tillgång till Zell am See. Om ni har egen bil med er finns möjlighet till en dagsutflykt med glaciärskidåkning i Kaprun, som liftkortet också gäller i. De 270 kilometer stora skidområdet erbjuder fantastisk skidåkning för alla nivåer och ett modernt liftsyste som gör det enkelt och snabbt att ta sig runt i området med minimal väntetid.

Oavsett om du är på humör för de mer nybörjarvänliga backarna runt Fieberbrunn, mer utmanande backar, funparks eller offpist, har Skicircus skidområde allt du kan önska dig på en skidsemester!

Byn Fieberbrunn

Fieberbrunn är en mysig liten by som passar bra för familjer och andra som vill ha lugn och mysig omgivning. Fieberbrunn har ett mindre utbud av shoppingmöjligheter och restauranger. 

Om du vill ha vild afterski är det bättre att bo i Saalbach, och om shopping och många butiker är viktigt har Zell am See mer att erbjuda.

Skidåkningen

Barnbackar🗸
Fun Park🗸
Offpist🗸
Stort skidområde🗸

Byn

Afterski**
Charm****
Shopping**
Lämplig för familjer*****

Fakta om Fieberbrunn

Byns höjd790
Högsta skidåkning2 020
km. blå pist140
km. längdskidåkning15
km. pist totalt270
km. röd pist110
km. svart pist20
Längsta pist8 km

Passar bäst för

Lämplig för nybörjare*****
Lämplig för barn*****
Lämplig för experter*****
Lämplig för offpist*****
Lämplig för snowboardåkare***
Lämplig för erfarna*****
Fritextsökning

Boende

Apartment Reiter
Lägenheter med tyrolsk charm nära centrum av Fieberbrunn - Drömmer du om en skidsemester i de österrikiska Alperna? Då är Apartment Reiter i centrum av Fieberbrunn det perfekta valet för dig. Våra be...
Centrum200 meter
Lift1400 meter
Pist1400 meter
Skidhyra1400 meter
Hotel Resort Alpenblick Fieberbrunn
Hotel Resort Alpenblick Fieberbrunn - Hotel Resort Alpenblick Fieberbrunn ligger i Fieberbrunn og er lige ved siden af den primære ski-lift. Hotellet har derfor den fordel at man kan ski-in ski-out...
Lift50 meter
Pist50 meter
Skidhyra0 meter
Lägenhet Resort Alpenblick Fieberbrunn
Lägenhet Resort Alpenblick Fieberbrunn - Lägenhet Resort Alpenblick Fieberbrunn ligger i Fieberbrunn och är precis vid sidan av den primära skidliften. Lägenheterna har därför den fördel att man har...
Lift50 m
Pist50 m
Skidhyra0 m

Unika upplevelser

AKTIVITETER FÖR BARNFAMILJER

När de små benen är trötta efter skidåkningen kan ni ta en rolig tur i rodelbanan, som är en nöjestur med kälkar på räls där du själv styr farten. Mindre barn måste åka med en vuxen som kan styra bromsarna. Det finns också en vanlig pulkabacke och en skridskobana i byn, så det finns mycket att göra. 

LÄNGDSKIDÅKNING 

Det finns 3 längdåkningsleder i Pillerseedalen på 15, 10 och 2 km, som är bland de bästa i Österrike. De långa sträckorna heter Dandler och Weissach och den korta rutten kallas Reither. Dagsbiljetter kan köpas på infokontoret i Fieberbrunn och i de flesta skidbutiker. Det är gratis för barn under 15 år att använda rutterna.

Skidhyra och skidskola

 

SKIDHYRA

Priserna för skiduthyrning kommer att vara klara senast i november 2023

SKIDSKOLA 

Priserna för skidskola kommer att vara klara senast i november 2023

Liftkort och pistkarta

 

Liftkortet, som ingår i priset, ger tillgång till hela Skicircusområdet som har totalt 270 kilometer pister. Det finns cirka 40 km pister i Fieberbrunn by, som är ansluten till den närliggande Hinterglemmdalen med en ny lift. Du kan också ta skidbussen till Leogang och därifrån åka skidor till Saalbach. Faktum är att du kan åka skidor hela vägen till Zell am See om du är en erfaren skidåkare – vi skulle dock rekommendera att ta bilen till Areitbahn eller Schmittenhöhe om du vill få ut det mesta av din dagsutflykt till Zell am See.

Kort

Karta

Logo fra Danmarks rejse garantifond
Logo for Danmarks rejsebureau forening