Skip to main content
Trustpilot

Ischgl

OM ISCHGL

Ischgl är en charmig alpby belägen i Paznaun-dalen i den österrikiska delstaten Tyrolen. Känd för sin fantastiska skidåkning och livliga atmosfär, lockar Ischgl skidentusiaster från hela världen. Staden är omgiven av majestätiska berg och har en pittoresk, tyrolsk arkitektur som ger den en mysig och autentisk känsla.

Skidområdet i Ischgl är imponerande, med välpreparerade backar som sträcker sig över 239 kilometer. Här finns något för alla skidåkare eller snowboardåkare, oavsett om man är nybörjare eller expert. Ischgl är också känt för sitt fantastiska offpist-terräng och moderna liftsystem som gör det enkelt att ta sig runt i området.
Men Ischgl är inte bara en skidort - det är också ett livligt semesterort med ett pulserande afterski-liv. Efter en dag på backarna kan besökare njuta av en varm atmosfär på stadens många barer, restauranger och nattklubbar. Ischgl är också värd för världsberömda musikevenemang och konserter, inklusive den årliga "Top of the Mountain" konserten som lockar stora namn från den internationella musikscenen.

Stig in i en värld av obegränsade skidupplevelser där snötäckta toppar möter livligt stadsliv och enastående afterski. Välkommen till Ischgl, ett paradis för skidentusiaster och äventyrliga själar, där det ikoniska alplandskapet utgör bakgrunden för en skidsemester utöver det vanliga i hjärtat av Alperna.

Fritextsökning

Boende

Apartment Garni Golfais
Familjedrivet aparthotel i centrala Ischgl - Upptäck det autentiska familjeägda Hotel Garni Golfais med ett fantastiskt läge i vintersportparadiset Ischgl. Det centrala läget ger snabb tillgång till...
Centrum0 meter
Lift0 meter
Pist20 meter
Skidhyra20 meter
Hotel Garni Golfais
Familjedrivet hotel i centrala Ischgl - Upptäck det autentiska familjeägda Hotel Garni Golfais med ett fantastiskt läge i vintersportparadiset Ischgl. Det centrala läget ger snabb tillgång till huvud...
Centrum0 meter
Lift0 meter
Pist20 meter
Skidhyra20 meter

Byn

AUTENTISK ÖSTERIKISK BY

Förutom att ha fantastisk skidåkning och oförglömlig afterski är själva staden Ischgl definitivt också trevlig att promenera runt i. Staden är omgiven av majestätiska berg och har en pittoresk, tyrolsk arkitektur som ger den en mysig och autentisk känsla. Med traditionella tyrolska byggnader och moderna faciliteter erbjuder Ischgls stad en perfekt blandning av gammalt och nytt. Gatorna är fyllda med butiker, restauranger och caféer där besökare kan njuta av lokala specialiteter och promenera runt i en avslappnad atmosfär.

Liftkort

Liftkort kommer att vara klara för vintern 2024

Pistkarta

Skidhyra och skidskola

Skidhyra

Skiduthyrningen kommer att vara klar till vintern 2024

Skidskola

Skidskola kommer att vara klar till vintern 2024

Skidåkning

SKIDÅKNING

Ischgl är ett skidåkningsparadis med välskötta backar, moderna faciliteter och en imponerande plats i de österrikiska Alperna. Skidområdet sträcker sig över 238 kilometer pist, vilket erbjuder utmaningar och skoj för skidåkare på alla nivåer.
För nybörjare och lätt övade finns det breda och mjuka backar där man kan bygga förtroende och förbättra tekniken. De många blåa och gröna backarna är perfekta för nybörjare och familjer som vill utforska skidåkningens värld i en trygg miljö. Mer erfarna skidåkare hittar massor av spännande terräng att utforska på de röda och svarta backarna som slingrar sig ner längs bergen med varierande svårighetsgrader. Ischgl är också känt för sitt fantastiska offpist-terräng där äventyrslystna skidåkare kan testa sin styrka med orörd snö och branta sluttningar.
Modernt liftsystem säkerställer snabb och enkel åtkomst till alla delar av skidområdet, och det finns gott om mysiga bergsrestauranger och skidhytter där man kan njuta av en välförtjänt paus med traditionella österrikiska rätter och panoramautsikt över de snötäckta bergen.

Med liftkortet är det också möjligt att åka skidor till grannstaden Samnaun i Schweiz. Detta är en mycket populär skidtur, inte minst på grund av de vackra vyerna, men också för att staden Samnaun är tullfri.

Oavsett om man föredrar avslappnad cruisning på breda boulevarder, adrenalinfylld carving på branta backar eller spännande äventyr i offpist-terrängen, har Ischgl något för varje skidåkare

Unika upplevelser

AFTERSKI

Afterski i Ischgl är legendarisk och helt klart i en klass för sig själv. Det är en festlig och livlig atmosfär som börjar tidigt på eftermiddagen och varar till sent på kvällen. Ischgl är känt för sitt pulserande afterskiliv där skidåkare och besökare samlas för att fira dagens äventyr på backarna.
I stadens många barer, klubbar och afterski-lounger finns det musik, dans och massor av feststämning. De populära afterskiställena som Kuhstall, Kitzloch och Trofana Alm är fyllda med energi och glada människor som myser med öl, snaps och livlig musik.
Afterski i Ischgl är inte bara för de unga och festglada; det är en upplevelse för alla åldrar och typer av skidåkare. Stämningen är avslappnad och festlig, och man kan träffa både lokalbefolkningen och turister som alla är redo att njuta av den festliga atmosfären och dela skidhistorier över en drink. Oavsett om man föredrar att dansa på borden, sjunga med i de populära låtarna eller bara koppla av med en drink och njuta av den livliga stämningen är afterski i Ischgl en upplevelse man sent kommer att glömma.

LÄNGDSKIDÅKNING OCH PULKAÅKNING

Vill du uppleva Ischgl med längdskidor under fötterna så finns det också möjlighet för det. Det finns i Ischgl hela 74,5 kilometer spår i alla svårighetsgrader.

Kvällen kan spenderas med att susa nerför en av de mest imponerande nattpulkabackar med en spektakulär längd på 7 kilometer. Spåret ligger i en höjd av 950 meter och ger dig möjlighet till en oförglömlig nattpulkaupplevelse.
Förutom skidåkning och afterski har Ischgl också ett överflöd av andra aktiviteter att erbjuda, inklusive vandring, shopping och avkoppling i spa- och wellnesscenter. Sammantaget är Ischgl en destination som kombinerar spektakulär natur med en livlig atmosfär och massor av möjligheter till skoj och äventyr.

 

Karta

Logo fra Danmarks rejse garantifond
Logo for Danmarks rejsebureau forening