Skip to main content
Trustpilot

ST ANTON

SKIDSEMESTER I ST. ANTON


EN KLASSIKER MED FANTASTISKA UPPLEVELSER I OCH UTANFÖR BACKEN

För de flesta skidåkare är St. Anton en välkänd klassiker i Alperna. Det är en av Europas mest kända skidorter, och det är inte utan anledning. Med 305 kilometer pister finns det gott om möjligheter till bra och varierad skidåkning i det österrikiska Arlbergområdet. De flesta skidentusiaster kommer dock till St. Anton för den fantastiska offpisten vid det världsberömda berget Valluga. St Anton erbjuder mer än 160 kilometer offpistspår, vilket gör det till ett riktigt offpistmecka!

Även om skidåkningen i St. Anton är i världsklass är afterski i staden lika känd bland erfarna skidåkare. De två legendariska afterski-barerna Mooserwirt Alm och Krazy Kangaruh erbjuder några av de bästa afterski-barerna i Alperna med garanterat gott humör, stora weissbier och pjäxdans på träborden. 

Allt som allt är en skidsemester till St Anton det perfekta valet för den skidentusiast som vill få ut det mesta av skidåkningen och afterski.

Skidåkningen

Barnbackar🗸
Fun Park🗸
Offpist🗸

Byn

Afterski✮✮✮✮✮
Charm✮✮✮✮✮
Restauranger✮✮✮
Shopping✮✮✮✮✮
Lämplig för familjer✮✮✮

Fakta om ST ANTON

Antal skidliftar110
Byns höjd2600
Högsta skidåkning2600
km. blå pist131
km. längdskidåkning22
km. pist totalt305
km. röd pist123
km. svart pist51

Passar bäst för

Lämplig för nybörjare✮✮✮
Lämplig för barn✮✮✮✮
Lämplig för experter✮✮✮
Lämplig för offpist✮✮✮✮✮
Lämplig för snowboardåkare✮✮✮✮
Lämplig för erfarna✮✮✮✮
Fritextsökning

Skidåkning

Goda möjligheter att komma upp i fart på skidorna

St. Anton har totalt 305 kilometer pister spridda över hela området. Det finns något för alla, men detta är ett område som lämpar sig bäst för erfarna skidåkare. En stor del av pisterna är röda och svarta, så det finns gott om möjligheter att komma upp i fart i de många branta backarna. 

Men det finns också bra blåa nedfarter för dem som behöver en paus från de utmanande nedfarterna. Rendl-sektorn har flera blåa nedfarter där mindre erfarna skidåkare kan njuta av mer nybörjarvänlig terräng. 

Offpist i världsklass

Säg St. Anton och de flesta offpistentusiaster får juleljus i ögonen. Området i Tyrolen är känt och allmänt erkänt som ett av de absolut bästa när det gäller offpistvägar. St. Anton är dessutom ett av de europeiska resmålen med mest snöfall under säsongen, så du kan förvänta dig fantastiska snöförhållanden.

Välkända rutter inkluderar Valluga, Hinterrendl och Schöngraben, och mycket av offpist-terrängen är lätt tillgänglig från liftarna i området. Flera offpistvägar kräver dock en lokal bergsguide, och toppliften Valluga 2 släpper inte in skidåkare utan bergsguide. Vi rekommenderar därför att du kontaktar en bergsguide som kan se till att säkerheten är helt på plats. Dessutom känner de till de bästa och mest orörda områdena, vilket är ovärderligt under dagar med många likasinnade puderåkare. Våra guider samarbetar med bergsguiderna i staden och de finns till hands för att hjälpa till med kontakt, planering och bokning.

Längdskidåkning 

I St Anton finns 40 km längdspår, varav det längsta är hela 22 km. Denna backe börjar i St. Anton och har en relativt lätt svårighetsgrad, så det finns gott om möjligheter för de mindre erfarna att träna.

Liftkort

Det liftkort som ingår i resan till St Anton ger tillgång till totalt 305 kilometer sammanhängande pister.

Byn

Den bästa afterski i alperne 

Om du frågar folk var den bästa afterski i Alperna finns, kommer många säkert att peka på St. Anton. De legendariska afterski-barerna Mooserwirt Alm och Krazy Kanguruh har i många år erbjudit fantastisk afterski-stämning i den österrikiska eftermiddagssolen. 

Atmosfären här lever upp till alla föreställningar om österrikisk afterski med stöveldans på träbord, stora weissbiers och österrikiska män i lederhosen. Och naturligtvis ackompanjeras allt av DJ:s spellista med schlagerklassiker från DJ Ötzi, inklusive den lokala klassikern "Anton Aus Tirol". 

En livlig huvudgata

Efter eftermiddagens afterski-glädje beger sig folk till centrum, där stadens bilfria huvudgata erbjuder många möjligheter att släcka törsten eller stilla nattens hunger. Flera restauranger i stadens centrum serverar god lokal mat, där du kan njuta av klassiker som wienerscnhitzel, spätzle och andra läckerheter från det tyrolska köket. 

Om du inte har fått nog av fest och färg på after ski finns det på huvudgatan också flera barer och nattklubbar som håller öppet till sent. Det är alltid en fantastisk stämning här, med festdeltagare från hela Europa.

Unika upplevelser

MOOSERWIRT

Den plats i HELA Österrike där det säljs mest öl. Det talar för sig själv, Mooserwirt är den absolut vildaste afterskisten. Här finns äkta tyrolsk stämning och du kan dansa på borden med skidstövlar på. Alla klassiska afterski-hits är högt upp. På Mooserwirt är du alltid på gott humör och har en bra fest.

Logo fra Danmarks rejse garantifond
Logo for Danmarks rejsebureau forening