Skip to main content
Trustpilot

Frankrike

Njut av imponerande skidåkning i de franska Alperna

Frankrike erbjuder enastående skidåkning med långa pister på höga höjder och ett imponerande fallhöjdsområde. I de franska Alperna finns hela 228 olika skidområden. Vi har handplockat våra absoluta favoriter där du kan få den ultimata skidupplevelsen.

 

Skidresor med fransk charm och pålitlig snötäckning

Tidigare har vissa betraktat de franska skidorterna som tråkiga och charmlösa, men tider har förändrats.

Numera är de flesta destinationerna väl underhållna, och de hotell som tidigare var gråa betongkomplex har nu genomgått renoveringar och klätts i vackra sten- och träfasader. En del av byarna ligger högt upp över trädgränsen, vilket tidigare kunde göra dem lite ödsliga, men ju mer utvecklingen har framskridit, desto mer pittoreska har de blivit. 

Fördelarna med högt belägna byar är många. Dessa byar har en hög snötäckning och erbjuder en fantastisk skidupplevelse. Det är därför ingen slump att Val Thorens flera år i rad har utsetts till världens bästa skidort av World Ski Awards. 

Upptäck våra skidorter i frankrike

Val Thorens har allt en skidentusiast kan önska sig. Med pisterna nästintill vid dörren är skidupplevelsen svårslagen. Denna skidort ligger på imponerande 2 300 meters höjd och är därmed den högst belägna skidorten i både Frankrike och hela Europa.

Maximerad skidåkning för alla 

Oavsett om du är barn eller vuxen, ung eller gammal, nybörjare, medelgod eller avancerad skidåkare finns något för alla här. De effektiva liftarna är något fransmännen är stolta över och håller kötiden kort. Dessutom är transportbackar sällsynta. Här fokuserar man på pister som gör områdena effektiva och skidåkningen rolig, varierande och spännande. Det innebär också att du kan få ut mycket skidåkning varje dag. Dessutom är flera av de franska byarna planerade runt skidsystemen, så du kan bo bekvämt nära backarna.

Kombinera äventyr i backen med enastående kulinariska upplevelser

Efter en intensiv dag i backarna har du möjlighet att avnjuta en kulinarisk resa med ett imponerande urval av restauranger som serverar gourmetmat och de finaste vinerna. Det är en fulländad skidsemester där du kan kombinera äventyr i bergen med kulinariska upplevelser på hög nivå.

Att åka på skidsemester till Frankrike

Det är smidigt att planera en skidsemester till Frankrike, och du har flera alternativ när det gäller transport. Du kan välja att resa med flyg, buss eller köra själv. Om du opterar för att flyga till din skidsemester kan du också boka transfer från flygplatsen för att göra din resa ännu mer bekväm.

Fritextsökning

Val Thorens

Val Thorens

SKIDRESOR TILL VAL THORENS - UPPLEV DEN UNDERBARA SKIDÅKNINGEN I VAL THORENS OCH DE 3 DALARNA Om Val Thorens - Hela 5 år i rad har Val Thorens vunnit priset som världens bästa skidområde, även kallat World Ski Award. Val Thorens är en del av det enorma skidområdet Les 3 Vallées och har allt en skidentusiast kan drömma om! Skidorten ligger på hela 2300 meters höjd och är Europas högst belägna skidort. Val Thorens är en ytterst snösäker skidort och ett riktigt paradis för a...

Logo fra Danmarks rejse garantifond
Logo for Danmarks rejsebureau forening