Skip to main content
Trustpilot

Österrike

Res till en av våra destinationer i Österrike

En skidresa till Österrike ligger på den svenska topplistan för skidåkare som vill åka på skidsemester i Alperna! Skidåkning av hög kvalitet för både stora och små, moderna skidområden, en varm gästvänlighet och äkta afterski är bara några av många anledningar till varför Österrike toppar listan. 

Österrike bjuder helt enkelt på allt! Så oavsett om du letar efter ett familjevänligt skidområde med charmerande byar, eller utmanande skidåkning med fartfylld afterski så kan en skidresa till Österrike ge alla ett stort leende på läpparna. 

Upplev skidåkning av högsta kvalitet i de österrikiska alperna

Skidresor till Österrike levererar skidåkning av högsta kvalitet. Genom de senaste årtionden har landet investerat miljardbelopp i skidområdena och liftsystemen är i konstant utveckling för att bibehålla den höga standarden. 

Många skidområden byggs ihop och blir allt större så att du får så allt fler pistkilometer som möjligt i ditt liftkort. Dessutom är österrikarna också otroligt duktiga på att tillverka snö med sina effektiva snökanoner. 

Österrike har lyckats behålla sin charm även fast många skidorter har moderniserats. Det betyder att du kommer att mötas av idylliska byar omringade av vackra alptoppar och en varm gästvänlighet. 

Du har därför många möjligheter att svänga in på en mysig stuga som ligger på pisterna när magen börjar kurra. Här kan du välja att smaka på den traditionella schnitzeln eller gulaschen. Eller om det är riktigt kallt en dag kan du värma dig med en varm choklad eller varför inte ett glas gluhwein, som nästan är en form av glögg. 

Det är nog tack vare denna underbara kombinationen av effektivitet och charm, som många väljer att återkomma till Österrike år efter år. 

Upptäck våra skidorter i Österrike 

Som sagt, så kan Österrike uppfylla alla skidåkares behov med sina många skidorter att välja mellan. 

Letar du efter en mix med varierande skidåkning och en by med rikt nöjesliv så är en skidresa till Bad Gastein ett riktigt bra alternativ till dig. Bad Gastein är också känt för sina helande kurbad, vilket är en extra lyx att testa om du vill vila dina trötta skidmuskler. 

Om det är viktigt för dig att skidåkningen är sammanhängande så är Saalbach rätt val för dig. Utöver ett sammanhängande skidområde så erbjuder också en skidresa till Saalbach Alpernas bästa after ski och möjligheter för fantastisk offpist. 

Reser du med barn så är det troligtvis viktigt för dig att skidområdet är enkelt att hitta i. Då kan en skidresa till Wagrain vara ett utmärkt val, som utöver ett välplanerat skidområde också är en väldigt charmerande by. 

Önskar du att skidområdet ska vara extra snösäkert, så är Zell am See ett bra alternativ. En skidresa till Zell am See passar perfekt för dig som reser med hela familjen, för här finns det allt från glaciärskidåkning till nybörjarvänliga backar.

Afterski i Österrike, det är inget du vill missa!

Om afterski är en stor del för att din skidresa ska vara fulländad, så kommer du inte bli besviken! Landet är nämligen ett äkta paradis för dig som älskar after ski. Efter en dag på pisterna svärmar folk in till afterskibarerna för att skåla med öl, dansa pjäxdans på borden och att sjunga med i livemusiken.

Speciellt Hinterhag Alm i Saalbach är något du inte vill missa om du vill uppleva äkta österrikiskt after ski! Kanske är du en av dem som kan fånga ett hjärta när afterskin ska rundas av? 

Att resa till Österrike med flyg, buss eller bil

Det är otroligt enkelt att resa till de österrikiska alperna och du kan välja mellan att flyga, åka buss eller att köra själv. En av de stora fördelarna med att flyga till Österrike är att alla skidorter har en relativt kort transporttid från flygplatsen. 

Utöver att flyga så kan du också välja att ta bussen ner till Alperna. Fördelen med att åka buss är att det är billigare plus att du har möjlighet för att ha 8 dagars skidåkning. Om du önskar en mer flexibel lösning så kan du välja att köra själv.

Skidresor till Österrike har helt enkelt allt

Som sagt en skidresa till Österrike har helt enkelt allt för alla, stora som små! Med sin långa erfarenhet inom skidturismen, levererar skidresor till Österrike gång på gång och har allt från familjevänliga till mer utmanande skidsystem.

Men alla skidorter har en sak gemensamt och det är att här möts högklassig skidåkning och effektiva skidsystem en gemytlig österrikisk charm, som förmår att få alla som älskar skidåkning att vilja återvända år efter år. Troligtvis för att det alltid lämnar dig med ett leende på läpparna.

Fritextsökning
Bad Gastein

Bad Gastein

Skidresor till Bad Gastein - En skidresa till Bad Gastein är en underbar blandning av fantastisk skidåkning och en charmig by med massor av underhållning. Det är därför Bad Gastein har blivit en sådan klassiker för svenskar som åker på skidsemester till Österrike. Varierad åkning på...

Bad Hofgastein

Bad Hofgastein

Skidresor till Bad Hofgastein - En skidresa till Bad Hofgastein är en bra blandning av fantastisk skidåkning och en charmig by med mycket underhållning. Bad Hofgastein har ett perfekt läge i ett härligt skidområde med mer än 200 kilometer pister. Det finns skidåkning för alla i Bad Hofg...

WAGRAIN

Wagrain

Skidsemester i Wagrain - I hjärtat av Salzburgerland ligger den mysiga byn Wagrain. Byn ligger i mitten av de tre dalarna som tillsammans går under namnet Salzburger Sportwelt Amadé, som också omfattar andra populära resmål. Under många år har Wagrain varit ett av de mest populära resmål...

ZELL AM SEE

Zell am See

Skidsemester i Zell am See - Skidåkning blir inte vackrare än så här, beläget precis vid den kristallklara bergssjön Zell, med de snövita bergen som idyllisk bakgrund har man i Zell am See en fantastisk vy var man än befinner sig. I dag sträcker sig skidområdet 408 kilometer över områden...

SAALBACH

Saalbach

Skidsemester till Saalbach - En skidsemester i Saalbach är en riktig österrikisk klassiker. Här finns allt som många skidåkare söker när de bokar en skidsemester i Österrike. Varierad skidåkning, ett sammanhängande skidområde, en charmig by och livlig afterski - Saalbach har hela paketet...

Alpendorf

Alpendorf

Skidresa till Alpendorf - Alpendorf är en charmig skidort i Österrike nära den skandinaviska favoriten Wagrain. Området är extremt barnvänligt och perfekt för en familjeskidsemester, oavsett om det är första gången de små åker skidor eller om de har flera veckors erfarenhet. Det finns go...

Fieberbrunn

Fieberbrunn

Skidsemester till Fieberbrunn - Hänger samman med skidsystemet Skicirkus, Saalbach och Hinterglemm. Om Fieberbrunn - Den lilla by Fieberbrunn i Tyrol är ett av de första skidorterna du möter efter bilresan till Alperna. Skidområdet hänger samman med de 270 kilometer pist stor...

Katschberg

Katschberg

Skidsemester i Katschberg - UPPLEV SKIDÅKNING FÖR ALLA I EN SNÖSÄKER PITTORESK ALPBY Om Katschberg - Välkommen till vackra Katschberg! Katschberg ligger på 1 170 till 2 220 meters höjd och garanterar snösäkerhet för skidentusiaster under hela säsongen. Efter en fartfylld dag...

Ischgl

OM ISCHGL - Ischgl är en charmig alpby belägen i Paznaun-dalen i den österrikiska delstaten Tyrolen. Känd för sin fantastiska skidåkning och livliga atmosfär, lockar Ischgl skidentusiaster från hela världen. Staden är omgiven av majestätiska berg och har en pittoresk, tyrolsk arkitektur...

Logo fra Danmarks rejse garantifond
Logo for Danmarks rejsebureau forening