Trustpilot

SKIDSAFARI I DOLOMITERNA

Fritextsökning

SKIDSAFARI I DOLOMITERNA

Skidsafari är för dig som vill ha den ultimata skidupplevelsen i världens största skidområde, Superski Dolomiti. Resan tar dig runt till de mest avlägsna områdena i det enorma skidsystemet och varje dag får du tillgång till nya pister som andra turister inte får. Varje natt sover vi på ett nytt ställe, varav flera av nätterna spenderas på mysiga stugor i skidområdet.

Skidsafari är ett måste om du är en erfaren och skicklig skidåkare. Få den maximala skidupplevelse under din skidsemester i de italienska Alperna. Grupperna består av skidentusiaster och kvällarna spenderas oftast på att snacka om dagens skidåkning och andra skidresor - gärna över en kall öl eller ett gott glas italienskt rödvin.

UPPTÄCK VÄRLDENS STÖRSTA SKIDOMRÅDE

Skidsafarin är utformad för att ta dig långt bort ifrån all trängsel omkring Sella Ronda och ut i Superski Dolomitis totalt 12 områden. Den exakta rutten varierar från tur till tur, men du kan förvänta dig att passera bland annat områdena; Val Gardena, San Pellegrino, Civetta, Kronplatz och Cortina d'Ampezzo.

Först på pisten

Varje morgon kommer vi att vara de första som tar ut svängarna i de nypreparerade pisterna och programmet består i princip av att åka skidor från liftarna öppna tills de stänger igen. Guiderna håller koll på rutten, pisterna och logistiken. Allt du behöver göra är att koncentrera dig på att njuta av skidåkningen med de vackra Dolomiterna som bakgrund.

FRÅN CANAZEI OCH HEM IGEN

Skidsafarin startar och slutar i Canazei, där du kommer att bo på ett ospecificerat boende i byn. Du anländer om lördagen och har sedan hela söndagen till att värma benen i det lokala skidområdet, innan vi sätter kurs mot Superski Dolomitis avlägsna områden måndag morgon. Fredag ​​eftermiddag är vi tillbaka i Canazei igen, där vi traditionellt avslutar resan med en öl på den lokala afterski baren. 

Beroende på val av transport, har vissa också möjlighet att åka skidor på lördagen före avgång. På boendet i Canazei kommer det att serveras halvpension och bagage som inte ska med under skidsafarin förvaras också där.

ÖVERNATTNING PÅ TUREN

Skidsafarin tar dig runt i det stora skidområdet Superski Dolomiti och de fyra övernattningarna på turen kommer att äga rum på en ny plats varje dag. Boendet varierar från tur till tur, men gemensamt för dem alla är att de ligger långt från allt trängsel. Flera nätter kommer spenderas på mysiga refugier i skidområdet, där du kan njuta av utsikten över de vackra bergstopparna i Dolomiterna.

Halvpension varje kväll

På alla ställen kommer du att ha halvpension med frukost och middag inkluderat. Urvalet varierar från plats till plats, men du kan förvänta dig en 3-rättersmeny av goda italienska specialiteter.

Delade rum

Skidsafari är en gruppresa och du kan därför förvänta dig att sova i en sovsal eller liknande på en eller flera platser. Guiderna ser till att fördela rummen bäst möjligt och vi garanterar att övernattningar i delade rum blir med folk av samma kön. 

PRAKTISK INFORMATION

För att skapa de bästa förutsättningarna för resan finns det plats för högst 12 gäster per skidsafari. Du bör därför boka din resa i god tid i förväg för att vara säker på att få en plats.

På varje skidsafari åker två av våra egna guider med oss. De har en gedigen kunskap om skidområdet och de kommer att vara ansvariga för att guida gruppen runt i området på bästa möjliga vis. De kommer också att hantera allt det praktiska kring att betala för transport och boende. Lunch på resan betalas på egen hand.

Dagarna på skidsafarin kommer att vara långa och i vissa områden är det inte möjligt att köra i nybörjarvänliga backar. Det är därför ett krav att alla deltagare på resan är bra skidåkare som säkert kan komma ner för de flesta pister i terrängen. Dessutom måste du vara i tillräckligt bra skidform för att kunna åka hela dagen.

ALLT I EN RYGGSÄCK

På skidsafarin åker vi skidor med allt bagage på ryggen, därför rekommenderar vi att alla har en stor ryggsäck som rymmer minst 20 liter. På alla boenden under turen finns det sängkläder och handduk, så detta behöver du inte packa med. Fram till avresan skickar vi en packlista med bra tips och tricks hur man packar effektivt till en skidsafari. 

Om du önskar en skidsemester utöver det vanliga där skidåkning och äventyr som högsta prioritet, så är en skidsafari i Dolomiterna utan tvekan det rätta valet för dig!

OM SKIDSAFARI

Praktisk information

VAD INGÅR I PRISET?

  • Boende och halvpension i 7 dagar
  • 6 dagars liftkort
  • 5 dagars guidad skidsafari med erfaren guide
  • Guideservice Skatter

Om du vill ha transport till och från Canazei kan du beställa detta via Slopestar.

VEM KAN DELTA? 

  • Du måste vara en bra  skidåkare och kunna komma säkert av en röd pist
  • Du måste vara inställd på långa skidagar, ca. 8 timmars skidåkning på 1 dag.

VÅRA GUIDER

Vi använder endast erfarna guider som har flera års erfarenhet av skidåkning. Det är avgörande för en bra resa att guiden känner till området in och ut och kan dela med sig av alla sina tips och tricks.

 

2-dagars skidsafari i Dolomiterna

2-dagars skidsafari är för dig som önskar en upplevelse utöver det vanliga på din skidresa till Canazei. 

Sov på berget och var först på pisten

På din 2-dagars skidsafari kommer du att övernatta på Lagazoui som ligger 2800 meter över havet. Här kan du både se solen gå ner och upp bland alptopparna. Om morgonen är du den första som kommer att åka ner för pisten "The Hidden Valley" som är en av världens vackraste pister. Därefter åker du tillbaka mot Canazei igen.  

Bra att veta

  • Du behöver en ryggsäck med kläder inför kvällen på Lagazoui
  • Du kan boka 2-dagars skidsafari hemifrån eller på plats i Canazei. 

 

Boka skidsafari här!

Logo fra Danmarks rejse garantifond
Logo for Danmarks rejsebureau forening