Skip to main content
Trustpilot

Italien

Slopestar guidar dig till de bästa destinationerna i Italien

Välpreparerade och breda pister, gudomlig mat och många soltimmar är bara några få anledningar till varför du borde upptäcka skidresor till Italien.

 

Italienarna är ett stolt folk och som älskar att bjuda på mat och vin av högsta kvalitet. Denna passion speglas av i de italienska skidorterna och därför kan du också uppleva otroligt välpreparerade pister. Ett stort plus för dig som älskar äkta manchester!

Som pricken över i:et så har de italienska Alperna välsignats med många soltimmar. Det kommer alltså att finnas många möjligheter för dig att njuta av den tillbakalutade stämningen med en kall Aperol Spritz i handen och med solen i ansiktet.  

På din semester till Italien är “la dolce vita” helt enkelt en självklarhet! Alltså, om du önskar att uppleva den perfekta mixen av det ljuva livet och fantastiskt skidåkning så är en skidsemester till Italien perfekt till dig!

Upplev "LA DOLCE VITA" på en skidresa i de Italienska alperna 

Du välkomnas med öppna armar om du väljer att åka på en semester fylld med skidåkning bland de vackra italienska alperna. Italienarna är otroligt stolta över sitt land, och delar gärna med sig av allt det bästa Italien har att erbjuda!

Förvänta att ge dina smaklökar en upplevelse när du åker till de italienska Alperna! Mat- och vinkulturen ligger djupt i de italienska Alpernas gener. Här kan du därför med gott samvete äta både pizza och pasta hela veckan, och komplementeras med ett noggrant utvalt glas vin. Här mår man bara lite extra bra! 

Visst kan man tro att det goda livet är något som kostar mycket. Men inte i Italien! Här kan du få en espresso för 1 euro, medan du väntar på att liften ska öppna. Det betyder att du fortfarande kan då otroligt mycket för pengarna på en av våra skidorter i Italien.

Skidåkning i Italien 

Det ljuva livet finns också att hitta på pisterna och skidåkningen i Italien är något helt för sig själv. Skidåkningen i Italien är otroligt varierande beroende på vilken skidort du väljer att åka till. 

Italien är bland annat hem för Dolomiterna och Dolomiti Superski som är en av världens största skidområde, som garanterat kommer att ta andan ur dig med sina magnifika bergstoppar.

Det ska vara härligt att åka skidor och därför kan du förvänta pister som är otroligt bra preparerade. För i Italien finns det inget bättre än att susa ner för en preparerad pist samtidigt som Alpernas vackraste berg reser sig i bakgrunden. 

Om du tycker om att kunna ta ut dina carvingsvängar lite extra, så kommer du att älska skidåkningen i Italien som är känt för sina breda pister! 

Som sagt, de italienska Alperna är välsignade med många soltimmar och därför är det viktigt att du kommer ihåg solkrämen när du ska på semester till Italien.

Upptäck våra skidorter i Italien

De italienska alperna har skidorter för alla smaker. Oavsett vad du letar efter så finns det en skidort som passar just dig och dina behov. Men speciellt är Canazei och Livigno mycket populära resmål för svenskar.

Om ditt behov är att åka så mycket skidor som möjligt så kan vår skidort Canazei vara något för dig! Åker du på skidresa till Canazei har du nämligen tillgång till skidområdet i Dolomiterna som har hela 1 200 km pist. 

Letar du efter skidort som har en större by med många restauranger, barer och caféer så kan en skidresa till Livigno passa dig. Livigno är en snö- och solsäker skidort som bjuder på skidåkning för alla nivåer. 

Är det viktigt att skidområdet är familjevänligt som har skidåkning för både stora och små, så är en skidresa till Passo Tonale det rätta valet för dig. För i Passo Tonale leder alla pister ner till byn, plus det finns en glaciär att utforska!

Att resa till Italien på skidsemester 

Det är enkelt att resa till Italien på skidsemester och du kan välja mellan att ta flyg, åka buss eller köra själv. Om du väljer att flyga på skidsemester, så kan du boka transfer från flygplatsen för att göra din resa ännu smidigare. 

En skidresa till Italien handlar om att njuta av livet 

Skidresor till Italien handlar helt enkelt om att njuta av livet, både på och utanför pisten! Låt dig omfamnas av gästfriheten och unna dig god mat och dryck. Ta ut svängarna på de breda och välpreparerade pisterna. Sätt på dig solkräm och märk solen i ansiktet. Ja, låt en skidresa till Italien få fylla hela din själ av allt det goda! 

Fritextsökning
Canazei

Canazei

SKIDSEMESTER I CANAZEI - UPPLEV DEN ULTIMATA SKIDÅKNINGEN I VÄRLDENS STÖRSTA SKIDORT. Om Canazei - Canazei är en typisk norditaliensk by med pittoreska slingrande gator och en prisnivå som fortfarande är rimlig. Byn ligger i hjärtat av världens största skidområde, Dolomiti Su...

Livigno

Livigno

SKIDSEMESTER I LIVIGNO Skidåkning för alla nivåer och en stad full av aktiviteter - Livigno ligger i en slingrande dal vid gränsen till Schweiz och är äventyrligt omgiven av två bergstoppar. Livigno är en av svenskarnas favoritdestinationer för skidsemester, vilket är lätt...

Passo Tonale

Passo Tonale

SKIDSEMESTER I PASSO TONALE ETT PRISVÄRT ALTERNATIV FÖR HELA FAMILJEN - Passo Tonale är en liten italiensk pärla i bergspasset mellan Lombardiet och Trentino. Destinationen är fortfarande relativt okänd, men den erbjuder skidåkning för personer i alla åldrar, och de bra pri...

CERVINIA

Cervinia

SKIDSEMESTER I CERVINIA - Cervinia är en italiensk klassiker som med sin fantastiska skidåkning och charmiga by blivit en återkommande favorit bland många skidentusiaster. Italiens högsta skidort ligger på upp till 3 800 meters höjd, och du är garanterad bra väder och vacker utsikt över...

CHAMPOLUC

Champoluc

SKIDSEMESTER I CHAMPOLUC - En skidsemester i Champoluc är perfekt för dig som vill fokusera på skidåkningen. Champoluc ligger i den italienska skidorten Monterosa, som erbjuder 180 kilometer fantastiska pister och offpiståkning i världsklass! Erfarna skidåkare och de med en förkärlek för...

Sauze d'Oulx

Sauze d Oulx

Skidsemester i Sauze d'Oulx En italiensk pärla mitt i Via Lattea - Man skulle nästan tro att italienarna hade gett Sauze d'Oulx sitt svåra namn för att behålla den fantastiska skidorten för sig själva. Sauze d'Oulx är en italiensk pärla med fantastisk skidåkning, vackra omg...

Sestriere

Sestriere

SKIDSEMESTER I SESTRIERE SKIDÅKNING I TOPPKLASS I VIA LATTEA - DEN ITALIENSKA VINTERGATAN - Sestriere är en del av det 400 kilometer långa skidområdet Via Lattea (italienska för Vintergatan), som även omfattar grannstaden Sauze d'Oulx och den franska skidorten Montgen...

Logo fra Danmarks rejse garantifond
Logo for Danmarks rejsebureau forening