Skip to main content
Trustpilot

PÅSKLOV I ALPERNA

Påsk i Alperna 2024

Välkomna våren på en skidresa under påsken i Alperna! 

Under en vintersäsong så ligger påsken alltid precis vid vårens start. Med våren kommer varmare temperaturer och fler soltimmar. Men eftersom många av våra skidorter ligger högt, är Alperna också ett snösäkert alternativ när du vill åka på en skidresa i påsk. Det betyder att en skidresa till Alperna i påsk både är sol- och snösäkert!  

Att resa på skidsemester i påsk kommer också med fördelen att det är mindre trängsel både på pisterna och i liftarna, eftersom det är senare på säsongen. Det betyder mindre folk i skidområdena vilket ger mer skidåkning! 

En påsklovsresa i Alperna bjuder på sol, bra snö och tomma pister. Blir du för trött efter all skidåkning så finns det många möjligheter att vila på soliga terrasser med vacker utsiskt över alptopparna.

Alperna + Påsk = Strålande skidåkning! 

Eftersom påsken ligger i slutet av säsongen kan du förvänta dig varmare temperaturer, mindre folk på pisterna och mer sol. Om du önskar att få förtur på solbrännan innan sommaren, är en påskresa till Alperna helt perfekt. 

Man kan tro att skidåkningen i Alperna under påsken inte garanterar bra snö, men många av våra skidorter ligger högt och kan därför leverera bra pister långt in på säsongen! Det betyder att en skidresa till Alperna i påsk är lika med strålande skidåkning, bokstavligt talat. 

Snösäkra din skidresa i Alperna i påsk

Det är alltså snösäkert att åka till Alperna i påsk om du väljer en av de skidorter som ligger högt eller har glaciärer. För med skidåkning upp till hela 3 000 meter över havet så ligger snön garanterat kvar.

Vill du åka till Österrike i påsk för att också få med äkta afterski, så är en skidresa till Bad Gastein ett snösäkert val. I Bad Gastein kan du uppleva skidåkning upp till 2 700 meter. 

Om du vill uppleva Italien i påsk, så är en skidresa till Livigno ett perfekt val! Livigno ligger 1800 meter och är också känt för sina många soldagar och är en stor charmig by. 

Påsklovsresa med barn 

Att åka till Alperna på påsklovet passar perfekt för dig som reser med barn, eftersom barnen inte missar något i skolan. Vi har självklart också skidorter som både är snösäkra och passar dig som vill resa till Alperna med barn. 

Om du vill resa till Italien med familjen så är en skidresa till Passo Tonale ett bra val. Passo Tonale ligger på 1 800 meter och erbjuder också skidåkning på presena-glaciären. Dessutom är skidområdet otroligt överskådligt där alla pister leder ner till byn, vilket passar perfekt för dig som reser med barn och inte vill åka vilse. 

Vill du hellre åka till Österrike så är en skidresa till Zell am See bra för dig som vill resa med barn till Alperna i påsk. I Zell am See kan du uppleva glaciärskidåkning upp till 3 000 meter och är dessutom en charmig by. 

Fyll påskägget med skidåkning i Alperna   

Strålande skidåkning, snösäkerhet, färre skidåkare att trängas med och många soltimmar är några få anledningar till varför du borde fylla årets påskägg med skidåkning i Alperna!

Ett stort plus är att påsken har många röda dagar, vilket betyder att du inte behöver ta ut allt för många semesterdagar för att få en hel skidvecka i Alperna. 

Så vad väntar du på? Fyll påskägget med skidåkning i Alperna!

Fritextsökning
Logo fra Danmarks rejse garantifond
Logo for Danmarks rejsebureau forening