Skip to main content
Trustpilot

SKIDRESOR SENT PÅ SÄSONGEN

Välkomna våren med en skidresa till Alperna

Folktomma pister, korta liftköer och många soltimmar är några av anledningarna till varför skidåkare väljer att fira ljusets och värmens återkomst i Alperna.

För det finns inte något bättre än att starta dagen med att komma upp med den första liften och njuta av pisterna för dig själv hela förmiddagen. För att sedan unna dig själv en långlunch i solen med jackan uppknäppt. Och sedan för att ta några extra åk för att ta dig till afterskin.

Visst låter det helt underbart?! Det är just därför du borde välkomna våren med en sen skidresa till Alperna! 

Snösäker skidåkning i Alperna i mars och april

Det finns fortfarande snö kvar i Alperna under mars och april. Speciellt i mars under vecka 11, 12 och 13 så är skidåkningen i Alperna snösäker på de flesta skidorter. Vill du resa ännu senare och åka på skidsemester till Alperna i april under vecka 14 eller 15 så rekommenderar vi att du väljer en skidort som ligger högt. 

För ju högre en skidort ligger desto kallare blir det vilket betyder att snön ligger kvar längre. Vill du åka till Italien så erbjuder Livigno också snösäker skidåkning på upp i 2 800 meter.

Vill du ha snösäker skidåkning när du åker till Alperna i vår så är det också en bra idé att välja en skidort som har en glaciär. Både Zell am See och Passo Tonale erbjuder glaciärskidåkning där snön nästan ligger kvar hela året! 

Ett tips för dig som vill åka på en sen skidresa till Alperna är att komma upp tidigt och satsa på att ta den första liften varje morgon. För på morgonen är pisterna nypistade och snön är fortfarande kall och ju längre dagen går desto tyngre blir snön. Så gå upp med tuppen, ta första liften för att få uppleva den bästa skidåkningen i mars och april! 

Fördelar med att resa under sensäsongen i Alperna 

Det finns många fördelar med att resa till Alperna i mars eller april. För det första så är det billigare att resa till Alperna under lågsäsongen, eftersom det är inte lika många som åker till Alperna just då. Det betyder också att det är mindre trängsel på pisterna samt att liftköerna är kortare. Det finns alltså stora chanser att du kan hitta en hel pist för dig själv där du verkligen kan öva de på de stora carving svängarna!

Med våren kommer också solen och ljuset. Det betyder att dagarna blir längre och soltimmarna blir fler. Om du känner att du behöver fylla på D-vitaminkontot så har du många möjligheter av att få njuta av solen på en skön terrass med utsikt över bergstopparna. Det är därför viktigt att du kommer att ta med dig solkrämen när du ska åka på en sen skidsemester till Alperna. 

Fira ljusets tillbakakomst med vårskidåkning i Alperna 

En skidresa till Alperna i mars och april är därför perfekt för dig som vill fira ljusets tillbakakomst på bästa sätt!  För vårskidåkning i Alperna är för dig som vill ha extra utrymme på pisten, spendera mindre tid i liftköer och njuta av solen. Och vad mer kan en skidåkare be efter?!

Som pricken över i:et så är en skidresa till Alperna i mars och april oftast billigare vilket betyder att du får mer sol och skidåkning för pengarna!

Fritextsökning