Skip to main content
Trustpilot

SPORTLOVSRESOR

Sportlov i Alperna, säsongens populäraste veckor

På ett sportlov i Alperna kan hela familjen dela många härliga stunder på höga alptoppar! Skidresor vecka 7, 8, 9 och 10 bjuder nämligen på perfekta väderförhållanden, vilket ger underbara förutsättningar för en fantastisk sportlovsresa. 

Sportlovet i Alperna erbjuder fantastiska pister där man kan njuta av det vackra vädret och friska luften, vilket gör Alperna till ett perfekt resemål!

För dig som vill åka till Alperna under sportlovet rekommenderar vi att boka resan så tidigt som möjligt, eftersom sportlovsveckorna 7, 8, 9 och 10 är vintersäsongens mest populära veckor. 

ANLEDNINGAR ATT VÄLJA ALPERNA SOM DESTINATION FÖR SPORTLOVET

Alperna bjuder på långa pister, säkra liftsystem och varierande skidområden som har något för alla åldrar. Veckorna 7, 8, 9 och 10 ligger också mitt på säsongen vilket betyder att det är perfekta väderförhållanden där det varken är för kallt eller varmt. 

Jämfört med fjällen så får du några extra ljusa timmar på pisterna eftersom solen går ner senare i Alperna. Du får alltså mer skidåkning för pengarna på din sportlovsresa till Alperna tack vare effektiva skidsystem, stora skidområden och längre skiddagar. 

På flera av våra skidorter i Alperna finns det skandinaviska skidinstruktörer på skidskolan så att barnen kan känna sig trygga när de ska lära sig att åka skidor. Det är dessutom väldigt enkelt att åka till Alperna på sportlovet då vi har direktflyg med transfer. 

Det finns alltså många anledningar till varför nästa års sportlovsresa borde vara till Alperna! 

SPORTLOVSRESOR TILL ALPERNA 

Vi har sportlovsresor till Alperna för alla som önskar att åka på skidsemester vecka 7, 8, 9 eller 10. Här är våra bästa rekommendationer för dig som antingen reser med småbarn, äldre barn eller i större grupp. 

SKIDRESA PÅ SPORTLOVET TILL FAMILJER MED SMÅBARN

Har du småbarn eller barn som inte åkt skidor tidigare och vill resa till Alperna på sportlovet? Då kommer både WagrainPasso Tonale eller Livigno passa då alla har barn- och familjevänliga skidområden samt skidskola med skandinaviska instruktörer.

SKIDRESA PÅ SPORTLOVET TILL FAMILJER MED ÄLDRE BARN

Har du äldre barn, eller barn som redan kan åka skidor och vill åka på er första skidresa till Alperna? Då rekommenderar vi Canazei och Bad Gastein som både har många pistkilometer, varierad skidåkning och en by där det finns många möjligheter att gå ut och äta tillsammans. 

SKIDRESA PÅ SPORTLOVET TILL GRUPPER OCH VÄNNER 

Ska du resa i ett större sällskap eller med vännerna? Då rekommenderar vi Saalbach som båda bjuder på varierad skidåkning som kan leva upp till allas behov. Saalbach är också känt för sin afterski och passar därför också gruppen som vill ha en perfekt kombination av skidåkning och pjäxdans. 

ATT RESA TILL ALPERNA UNDER SPORTLOV

Våra skidresor går att boka som paketresor där allt är inkluderat. Det är därför superenkelt att boka en resa till Alperna på sportlovet med oss. I våra paketresor kan du välja att lägga till hotell eller lägenhet, liftkort och transport. 

Säkra familjens sportlov i Alperna 2024

Det är ingen hemlighet att Alperna bjuder på stora upplevelser för hela familjen och att anledningarna till att uppleva ett sportlov i Alperna är många. Men, det är många som gärna vill uppleva Alperna på sportlovet och därför är det viktigt att du så tidigt som möjligt säkrar familjens skidresa till Alperna. 

NÄR BÖRJAR SPORTLOVET?
 

  • Sportlov vecka 7: 

Göteborg, Jönköpings län, Sjuhärad, Skaraborg, Ydre

  • Sportlov vecka 8:

Blekinge län, Fyrbodal, Hallands län, Kalmar län, Kronobergs län, Skåne län, Södermanlands län, Uppsala län, Örebro län, Östergötlands län

  • Sportlov vecka 9:

Dalarnas län, Gnesta, Gotland, Stockholms län, Södra Hälsingland, Värmlands län, Västmanlands län, Älvkarleby

  • Sportlov vecka 10:

Idre, Norra Hälsingland, Norrbotten, Jämtlands län, Västerbotten, Västernorrlands län

Fritextsökning
Logo fra Danmarks rejse garantifond
Logo for Danmarks rejsebureau forening