Skip to main content
Trustpilot

SKIDRESA MED FAMILJEN

Skidresor till Alperna med familjen

En skidsemester med familjen till Alperna är en fantastisk upplevelse! Det är en semester som innehåller många aktiva och roliga upplevelser där ni inte kan vara annat än närvarande tillsammans. 

Men för att skidresan med barn ska bli lyckad är det viktigt att välja en skidort som är familje- och barnvänlig. Och faktiskt är det inte alls svårt att hitta ett familjevänligt ställe i Alperna, utan tvärtom! 

Vi har skidresor till både Italien och Österrike som passar dig som reser med familj. Låter du oss hjälpa dig att hitta din skidresa så kan vi också slå hål på myten om att det är krångligt att åka på skidsemester till Alperna! 

Skidresor till Italien för familjer

Italien bjuder på en massa sol, fantastiska restauranger och varierad skidåkning för alla nivåer. Här finns det många familjevänliga skidorter som CanazeiLivigno och Passo Tonale.
Dessa tre skidorter ligger högt och är därmed snösäkert med snö som ligger kvar helt in på vårkanten. 

De italienska alperna är ett mycket populärt och prisvärt resmål för familjer som vill ta ut svängarna i de breda och härliga pisterna. I Italien är det dessutom både billigt att leva och bo, vilket passar perfekt för större barnfamiljer. 

Skidresor till Österrike för familjer

För dig som hellre vill till Österrike och letar efter barnvänliga skidresor så är både Wagrain och Zell am See bra alternativ. Båda skidorter är mysiga och familjära. Här finns även ett stort utbud av prisvärda boenden för hela familjen och roliga aktiviteter i byn såsom kälkåkning. 

Är du ute efter lite mer avancerad skidåkning i Österrike så passar både Saalbach och Bad Gastein familjer. Det är två äkta österrikiska klassiker som bjuder allt från varierad skidåkning i stora sammanhängande skidområden, till ett härligt byliv med en massa roliga aktiviteter och bra restauranger. 

Skandinavisk skidskola i Alperna 

Många svenska barn lär sig att åka skidor i de svenska fjällen. Men att gå i skidskola är också ett bra sätt för barnen att bli ännu mer bekväma i sin skidåkning, vilket gör att de kan njuta ännu mer av en skidresa till Alperna. 

Men för att barnen ska lära sig så är det viktigt att de förstår och ofta erbjuds det skidskola på skandinaviska i Alperna. Därför finns det skandinavisk skidskola både i Passo Tonale, Livigno, Wagrain och Zell am See. 

Få ett personligt erbjudande 

Att resa med familjen till Alperna behöver inte alls vara komplicerat och krångligt som många tror...  Men Alperna har otroligt mycket att erbjuda så det kan därför vara svårt att välja rätt skidort och boende. 

Istället för att själv leta så kan du låta oss göra jobbet. Vi är experter på skidresor till Alperna och sitter redo för att hitta den perfekta skidresan för familjen!

Fritextsökning