Skip to main content
Trustpilot

SKIDRESA MED FAMILJEN

Skidresor till Alperna med familjen

En skidsemester med familjen till Alperna är en fantastisk upplevelse! Det är en semester som innehåller många aktiva och roliga upplevelser där ni inte kan vara annat än närvarande tillsammans. 

Men för att skidresan med barn ska bli lyckad är det viktigt att välja en skidort som är familje- och barnvänlig. Och faktiskt är det inte alls svårt att hitta ett familjevänligt ställe i Alperna, utan tvärtom! 

Vi har skidresor till både Italien och Österrike som passar dig som reser med familj. Låter du oss hjälpa dig att hitta din skidresa så kan vi också slå hål på myten om att det är krångligt att åka på skidsemester till Alperna! 

Skidresor till Italien för familjer

Italien bjuder på en massa sol, fantastiska restauranger och varierad skidåkning för alla nivåer. Här finns det många familjevänliga skidorter som CanazeiLivigno och Passo Tonale.
Dessa tre skidorter är snösäkra då de ligger högt och har snö som ligger kvar helt in på vårkanten. 

De italienska alperna är ett mycket populärt och prisvärt resmål för familjer som vill ta ut svängarna i de breda och härliga pisterna. I Italien är det dessutom både billigt att leva och bo, vilket passar perfekt för större barnfamiljer. 

Skidresor till Österrike för familjer

För dig som hellre vill till Österrike och letar efter barnvänliga skidresor så är både Wagrain och Zell am See bra alternativ. Båda skidorter är mysiga och familjära. Här finns även ett stort utbud av prisvärda boenden för hela familjen och roliga aktiviteter i byn såsom kälkåkning. 

Är du ute efter lite mer avancerad skidåkning i Österrike så passar både Saalbach och Bad Gastein familjer. Det är två äkta österrikiska klassiker som bjuder allt från varierad skidåkning i stora sammanhängande skidområden, till ett härligt byliv med en massa roliga aktiviteter och bra restauranger. 

Skandinavisk skidskola i Alperna 

Många svenska barn lär sig att åka skidor i de svenska fjällen. Men att gå i skidskola är också ett bra sätt för barnen att bli ännu mer bekväma i sin skidåkning, vilket gör att de kan njuta ännu mer av en skidresa till Alperna. 

Men för att barnen ska lära sig så är det viktigt att de förstår och ofta erbjuds det skidskola på ett av de skandinaviska språken i Alperna. Därför finns det skandinavisk skidskola både i Passo Tonale, Livigno, Wagrain och Zell am See. 

Få ett personligt erbjudande 

Att resa med familjen till Alperna behöver inte alls vara komplicerat och krångligt som många tror...  Men Alperna har otroligt mycket att erbjuda så det kan därför vara svårt att välja rätt skidort och boende. 

Istället för att själv leta så kan du låta oss göra jobbet. Vi är experter på skidresor till Alperna och sitter redo för att hitta den perfekta skidresan för familjen!

Fritextsökning

Boende

Casa Gesuina
I hjärtat av San Rocco-distriktet, bor du nära till allt i en prisvärd lägenhet - Casa Gesuina är därför ett bra val för familjer och grupper på jakt efter en bra och prisbillig lägenhet för en skid...
Centrum1000 meter
Lift50 meter
Pist20 meter
Skidhyra100 meter
Casa Giordy
Billig lägenhet med utmärkt läge mitt i San Rocco - Casa Giordy är en perfekt lägenhet för familjer upp till 6 personer som vill bo nära lift och pist på sin skidresa till Livigno. NÄRA TILL LIFT OC...
Centrum1000 meter
Lift100 meter
Pist100 meter
Skidhyra500 meter
Hotel Adamello
Familjevänligt hotell med god plats till både barn och vuxna - Hotel Adamello är ett halvpensionshotell, som sätter familjen i fokus! Med en lugn belägenhet precis i utkanten av ​​Passo...
Centrum350 meter
Lift350 meter
Pist350 meter
Skidhyra300 meter
Lejlighed Alpendorf Ski- & Sonnenresort
Fina lägenheter med möjlighet till halvpension. Wellness med pool och bastu i vackra omgivningar - Alpendorf Schi & Sonnenresort är ett fantastiskt lägenhetshotell med hotellrum och välutrustade läg...
Centrum3000 meter
Lift600 meter
Pist600 meter
Hotel Dahu
Läcker mat, välbefinnande och anpassade aktiviteter - även för de små - Hotel Dahu är ett charmigt och familjevänligt hotell med halvpension och många spännande faciliteter, som t.ex. wellness och in...
Centrum300 meter
Lift200 meter
Pist200 meter
Skidhyra50 meter
Logo fra Danmarks rejse garantifond
Logo for Danmarks rejsebureau forening