Skip to main content
Trustpilot

SKIDRESOR TIDIGT PÅ SÄSONGEN

Tidig skidresa till Alperna 2022

Folktomma pister, inga liftköer, knastrande snö… Ja det är allt vad en skidåkare kan drömma om. Väljer du att åka på en skidresa till Alperna tidigt på säsongen så kan detta bli till verklighet. 

Januari i Alperna är en kall månad och snösäker månad och du behöver därför inte oroa dig för snödjupet. Det enda du ska och behöver tänka på är att njuta av all den fantastiska skidåkning du kommer att uppleva! 

Försäsongen i Alperna startar redan i november

Om du vill åka till Alperna tidigt på säsongen så är det bra att gå efter att åka till en skidort som är snösäker och där skidåkningen ligger högt.

Vill du åka till Italien, så är en skidresa till Livigno också ett snösäkert val. Livigno är också en av de mest högt belägna skidorter i Alperna där skidsäsongen ett bra år startar sent i november. 

Men självklart är det inte endast dessa skidorter som är snösäkra, för om det är ett bra och kallt år så öppnar många av de större skidorterna redan i november eller i början av december.

Fördelar med att resa tidigt till Alperna 

Det finns många fördelar att resa till Alperna under de tidiga veckorna. Från och med vecka 2 och fram till vecka 6 så är det lågsäsong i Alperna, vilket betyder att det både är mindre trängsel på pisterna och korta liftköer. 

En annan fördel med att resa under lågsäsongen är att det är då priserna är som bäst och du har möjlighet att hitta en billig skidresa till Alperna! Du får alltså mer skidåkning för pengarna, när du reser till Alperna i vecka 2, 3, 4, 5 eller 6! 

I januari är det snösäkert i Alperna 

I januari är vintern i full gång och snön brukar vara riktigt bra på de flesta skidorterna! Januari är en av de kallaste månaderna och är därför en snösäker månad att åka på skidsemester till Alperna på. 

Det finns också stora chanser att det kommer ett rejält snödump under januari, vilket passar perfekt för dig som älskar nyfallen snö! 

Skidåkningen är som bäst i januari

Eftersom januari är kallt håller sig snön extra krispig och fluffig. Och, finns det något bättre än att åka på krispig och fluffig snö? Nej, vi tror inte det!

Januari är en lågsäsong i Alperna och därför behöver du inte hetsa för att få njuta av kall nysnö, eftersom det är färre skidåkare i skidområdena. 

En skidresa i januari ger dig därför känslan av att hittat en hemlighet som ingen annan än har hittat. För det är såhär skidåkning i Alperna borde upplevas! 

Lågsäsongen i Alperna bjuder på den bästa skidåkningen

Det är snösäkert, mindre trängsel på pisterna, korta liftköer, krispig skidåkning och du får mer skidåkning för pengarna! Det finns många självklara anledningar till varför en skidresa till Alperna tidigt på säsongen.

Och tack vare detta så är det svårt att uppleva bättre skidåkning än den som finns att hitta i Alperna i lågsäsong. Så är du en skidåkare som älskar skidåkning så borde du åka skidor tidigt på säsongen!

Fritextsökning
Logo fra Danmarks rejse garantifond
Logo for Danmarks rejsebureau forening