Skip to main content
Trustpilot

SKIDRESOR TIDIGT PÅ SÄSONGEN

Tidig skidresa till Alperna 2024

Folktomma pister, inga liftköer, knastrande snö… Ja det är allt vad en skidåkare kan drömma om. Väljer du att åka på en skidresa till Alperna tidigt på säsongen så kan detta bli till verklighet. 

Januari i Alperna är en kall och snösäker månad så du behöver inte oroa dig för snödjupet. Det enda du ska behöva tänka på är att njuta av den fantastiska skidåkningen. 

Försäsongen i Alperna startar redan i november

Om du vill åka till Alperna tidigt på säsongen så är det bra att välja en skidort som är snösäker och där skidåkningen ligger högt.

Vill du åka till Italien, så är en skidresa till Livigno ett snösäkert val. Livigno är också en av de mest högt belägna skidorter i Alperna där skidsäsongen startar redan i slutet av november. 

Men självklart är det inte endast dessa skidorter som är snösäkra, för om det är ett bra och kallt år så öppnar många av de större skidorterna redan i november eller i början av december.

Fördelar med att resa tidigt till Alperna 

Det finns många fördelar att resa till Alperna under de tidiga veckorna. Från och med vecka 2 och fram till vecka 6 så är det lågsäsong i Alperna, vilket betyder att det både är mindre trängsel på pisterna och korta liftköer. 

En annan fördel med att resa under lågsäsongen är att det är då priserna är som bäst och du har möjlighet att hitta en billig skidresa till Alperna! Du får alltså mer skidåkning för pengarna, när du reser till Alperna i vecka 2, 3, 4, 5 eller 6! 

I januari är det snösäkert i Alperna 

I januari är vintern i full gång och snön brukar vara riktigt bra på de flesta skidorterna! Januari är en av de kallaste månaderna och är därför en snösäker månad att åka på skidsemester till Alperna. 

Det finns också stora chanse att det kommer ett ordentligt snöfall under januari, vilket passar perfekt för dig som älskar nyfallen snö! 

Skidåkningen är som bäst i januari

Eftersom januari är kallt håller sig snön extra fluffig, och det finns ju inget bättre än att åka på nyfallen och fluffig snö!

Januari är en lågsäsong i Alperna och därför behöver du inte stressa för att få njuta av kall nysnö, eftersom det är färre skidåkare i skidområdena. 

En skidresa i januari ger dig därför en känsla av att ha hittat ett riktigt smultronställe! För det är såhär skidåkning i Alperna borde upplevas! 

Lågsäsongen i Alperna bjuder på den bästa skidåkningen

Det är snösäkert, mindre trängsel på pisterna, korta liftköer, fantastisk skidåkning och du får mer skidåkning för pengarna! Det finns många självklara anledningar till varför en skidresa till Alperna tidigt på säsongen.

Och tack vare detta så är det svårt att uppleva bättre skidåkning än den som finns i Alperna i lågsäsongen. Så är du en skidåkare som älskar skidåkning borde du åka skidor tidigt på säsongen för den bästa upplevelsen!

Fritextsökning
Logo fra Danmarks rejse garantifond
Logo for Danmarks rejsebureau forening